Kedves Sorstársak,Pártoló tagok Ismerőseink!

Kaptunk egy felajánlást melyet Brigitta Kasza-Kiss küldött üzenetben.
Hallgassátok,nézzétek meg, hogy egy mese üzenete milyen szívhez szóló is tud lenni.
Saját szavaival vezeti fel ,és ő is adja elő a produkciót.
Fogadjátok szeretettel!
Vigyázzatok magatokra!„Azt hiszem, nagyon szerencsés vagyok, mert van egy szuper jó barátom és egy csodálatos tesóm.” – mondja Geri testvére.
Egy kisfiú elbeszélése a testvéréről, aki rengeteg olyan dologra képes, amire mások nem: szuper jó a memóriája, iszonyat jókat tud mesélni és még a sötétben is képes olvasni.
Ez a mese nem mese. Manapság divatos a társadalmi érzékenyítés kifejezést használni arra a befolyásolásra, nevelésre, mely odafigyelésre, empátiára és a megszokottól való eltérés, vagyis a másság, a kisebbség, valamely dologban akadályozott társaink elfogadására nevel. Én kicsit más oldalról szeretném megközelíteni ezt a témát. Óvodapedagógusként, gyógypedagógus hallgatóként és édesanyaként is úgy gondolom, nem csak a többséget kell/lehet érzékenyíteni, hanem a hátránnyal, valamely területen akadállyal élő, segítségre szoruló társainkat is fel lehet „vértezni”. Bárki szorulhat segítségre, és bárki segíthet. Valamint bárkinek, de leginkább mindenkinek vannak olyan készségei, képességei, előnyei, amelyekkel adni tud a környezetének.
Számomra ez a történet erről szól. Egy másik divatos kifejezéssel élve, bárki lehet szuperhős. Én ezt komolyan így gondolom. Tanuljuk meg észrevenni mások és a magunk életének, állapotának a pozitív oldalait is.
Pár szóban most a gyerekekhez fordulok, hiszen ez a történet elsősorban nekik szól: ha megnéztétek a mesét, próbáljatok meg válaszolni arra a kérdésre, hogy van-e a környezetetekben olyan személy, aki valami miatt segítségre szorul. Milyen jó oldala van a segítségnyújtásnak? Ha te magad szorulsz mások segítségére, milyen jó oldalai vannak az állapotodnak? Mindenben megtalálhatjuk a jót, sokszor még nagyító sem kell hozzá.”

Sziasztok!Kedves Felnőttek!A mai mese egy kicsit kilóg a sorból, inkább 5 éven felülieknek ajánlom, persze a kisebbek…

Közzétette: Brigitta Kasza-Kiss – 2020. március 26., csütörtök