Tapintható mesevilág

Tapintható mesevilág címmel nyílt kiállítás a Kálmán Imre Kulturális Központban. A képeken szereplő  mesehősök Flamann Ildikó keramikus alkotásain keresztül a látássérültek számára is megismerhetővé válnak.

A magyar népmesei világ alakjai vagy a világ meseirodalmának szereplői – rókák, bárányok, farkasok, hófehérke és a hét törpe, vagy éppen az égig érő paszuly – láthatók, tapinthatók színpompás domborképeken. Mintegy 30 látványos kerámia alkotás sorakozik a Kálmán Imre Kulturális Központ földszinti előcsarnokában. Szemkápráztató színekkel a gyermekkor világát idéző alkotásokat nézegethetnek a látók és tapinthatják őket azok, akik szemükkel csak keveset vagy egyáltalán semmit sem tapasztalhatnak meg a világból.
A kiállítást a Vakok és Gyengénlátók Siófoki Kistérségi Csoportja hozta el Siófokra, akik az elmúlt időszakban számos érdekes rendezvényt szerveztek már.
Flamann Ildikó, a tapintható mesevilágot megalkotó keramikus eredetileg unokáinak készített az első domborművet és csak ezután jött az ötlet, hogy a képek alkalmasak lehetnek arra, hogy vakok és gyengénlátók előtt is megelevenítsék azt a csodálatos mesevilágot, amit ők a tapintásuk segítségével ismerhetnek meg még jobban.

A kiállítás április 19-ig tekinthető meg a Kálmán Imre Kulturális Központban.