Még ma is a fülemben csengenek azok a versek, melyek a szeretetről szóltak a Kaposvári Kistérségi Körzeti Csoport karácsonyán. A műsort egyesületünk tagjai adták elő egy ünnepség keretében, megtisztelve azt a hetvenöt embert, akik elfogadták meghívásunkat.

A szépen megterített asztalon ajándék várta az érkezőket. A kistérségi csoport és az idén alakult Férfi Senior Klub, a logójukkal ellátott könyvjelzőkkel lepték meg a vendégeket. A saját gyártású, színes sztaniolpapírba csomagolt szaloncukor sem hiányzott. Ezt a karácsonyi édességet minden évben adományként kapjuk, most is dísze volt az asztalnak, de észrevétlenül hamar lefogyott.

A bevásárlási láz, ajándékozás, rohanás közepette,  pár percre az egymásra figyeléssé,a várakozásé lett a főszerep. Akkor, mintha megállt volna az idő: a szeretet, a család és a békesség érzése árasztotta el a helységet. Mindez kiolvasható volt a szemek csillogásából. A közelgő ünnep meghitt csendjében, a feldíszített fenyő tövében elhangzott köszöntők után jól esett a még forrón felszolgált étel. Különösen azért, mert odakinn igencsak fagyos idő volt. A desszert sem maradhatott el. Vannak akik minden évben meglepnek bennünket finomabbnál finomabb süteményeikkel.

Remekül sikerült a már hagyománnyá vált közös ajándékozás is, hiszen ily módón ötvenöt ajándék cserélt gazdát. Az ünnepség végén, csattanóként, valódi hosszú, ősz szakállú Mikulás osztotta szét azt a hatvan ajándékcsomagot, családonként vendégeinknek, amelyet évről-évre adományként kapunk egy magyar áruházlánctól.

Néhány nap és itt a szeretet és a békesség ünnepe. Törekedjünk arra, hogy a mindennapjainkba is csempésszünk bele egy cseppnyi karácsonyt. Vágyjunk rá, hogy a hétköznapok se múljanak el a szeretet szavai és tettei nélkül.