Az MVGYOSZ hírei

Közvélemény-kutatás – felhívás Távszem felhasználók részére

Tisztelt Távszem felhasználók!

2019-ben  megismerhettük a Távszem operátorokat és munkájukat, mindenki  bemutatkozhatott a Vakok Világa hasábjain, illetve az MVGYOSZ  hírlevelében. Januártól a Távszem mentorok is szót kapnak, azonban  önökről, Távszem felhasználókról is szeretnénk írni.  Közvélemény-kutatást tartunk a Távszem szolgáltatással kapcsolatban,  véleményekre, visszajelzésekre, észrevételekre, ötletekre vagyunk  kíváncsiak.

TOVÁBB

 

Megnyitja kapuit a segédeszközbolt

Az MVGYOSZ segédeszközboltja új helyen, megújult környezetben és kiváló akciókkal várja vásárlóit!

TOVÁBB

 

Indul a kölcsönzés a  Bodor Tibor Hangoskönyvtárban

Újból lehet személyesen és postai úton kölcsönözni a Bodor Tibor Hangoskönyvtárból!

TOVÁBB

 

Költözik a Braille Könyvtár

A Louis Braille Könyvtár állományát folyamatosan költöztetjük az új telephelyre.

TOVÁBB

 

Ismét lehet jogi tanácsot kérni

Változik a jogsegélyszolgálat félfogadási ideje.

TOVÁBB

 

Okosodjon az okosklubban!

Hamarosan elindul okosklub szolgáltatásunk is.

TOVÁBB

 

ÉrtékPlacc

Országos  rendezvénysorozatot indított útjára 2020. január 17-én az Emberi  Erőforrások Minisztériuma Budapesten, a Várkert Bazárban. A konferencia  háziasszonya Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője, házigazdája pedig  Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára volt.

TOVÁBB

 

Mi történt a kutyaiskolában?

A tudás hatalom!

Vakvezetőkutya-kiképzőink új területeket hódítottak meg a segítőkutya kiképzésben.

TOVÁBB

 

Az MVGYOSZ érdekvédelmi tevékenysége

Konferencia az ésszerű alkalmazkodásról

Az  MVGYOSZ munkatársai is részt vettek azon a konferencián, melyet a  Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ)  szervezett Győrben az „Ésszerű alkalmazkodás a mozgáskorlátozott emberek  mindennapjaiban” című EFOP-5.2.2.-17-2017-00038 jelű nemzetközi  projektje zárásaként.

TOVÁBB

 

Iskolaérettséget vizsgáló kérelem

  1. január 1-től a Nemzeti Köznevelési Törvény megváltozott, mely hatással  van a gyermekek iskolaérettségi vizsgálatának folyamatára. Annak a  gyermeknek, aki adott év augusztus 31-ig betölti a hatodik életévét,  szeptemberben kötelező iskolába mennie. Az iskolaérettség megítélése az  óvodák fennhatósága alól átkerült az Oktatási Hivatal alá. A jogszabály  szerint a felmentést a kötelezettség alól azon év január közepéig  kérheti a szülő, amikor gyermeke betölti a hatot. Ez az időpont ebben az  évben kitolódik január 31-ig.

TOVÁBB

 

Az MVGYOSZ szolgáltatásai

Ismerjük meg a mentorok munkáját!

Beszélgetés Lukács Ágota Távszem mentorral

„Mi  motivált, hogy mentorként is dolgozz? A Távszem projektben rejlő  lehetőségek, használatának minél szélesebb körű kiaknázása és a  tapasztalatok átadása. Nagyszerű dolog és remekül segíti a Távszem a  látássérültek életét.”

TOVÁBB

 

Heti könyvajánlók

Kalandregény, ifjúsági irodalom a Bodor Tibor Hangoskönyvtár online alkalmazásból

Sásdi Sándor: Tavaszodik

Botos  Dániel anyátlan-apátlan árva. Nénje veszi magához, de mostohaapja, a  vézna, falusi cipész végül is elmarja a háztól. Dániel nekivág a  világnak, a jó szerencsére bízza magát, de hát szegény embernek keserves  a szerencséje. Egyik kaland, megaláztatás, nyomorú meghunyászkodás a  másikat éri, mígnem egy napon Botos Dániel elindulhat az állomásra: a  hajdanvolt kis pékinas vonatra száll, hogy a fővárosba, a kenyérgyárba  igyekezzék. Tavaszodik, új élet kezdődik, és a regényben felsejlik már  az igazi tavasznak, a felszabadulásnak ígérete is.

TOVÁBB

 

 

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Sztakó Krisztina, Sebesi Éva és Fekete Zoltán