Az MVGYOSZ hírei

Több mint tízezer teszthívás – eredményes volt a Távszem próbaüzeme

A  nyilvános tesztidőszak hat hónapja alatt a pályázatban vállalt minimum  3600 hívásnak csaknem a háromszorosát produkálták a felhasználók.

Lássuk kicsit részletesebben is, milyen eredménnyel zárult a próbaüzem.

TOVÁBB

 

Folyamatban az MVGYOSZ szolgáltató központ költöztetése

Megfeszített  tempóban zajlik az MVGYOSZ szolgáltató központ kialakítása a Thököly  úti telephelyen annak érdekében, hogy a tervezett időpontban, február  elején újra megnyíljon és fogadhassa az ügyfeleket.

TOVÁBB

 

Hamarosan kapható lesz a klasszikus billentyűzetű, magyarul beszélő mobiltelefon

Szándékaink  szerint a Thököly út 105. szám alatt, február elején megnyíló MVGYOSZ  segédeszközboltban már megvásárolható lesz a Blind Shell Classic márkájú  mobiltelefon magyarul beszélő változata.

TOVÁBB

 

Mi történt a kutyaiskolában?

Gratulálunk Szilágyi Melinda munkatársunknak, aki kitűnő minősítéssel megszerezte az OKJ-s vakvezetőkutya-kiképző képesítést.

A  tanfolyam elvégzése a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai  Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma  támogatásával valósult meg.

TOVÁBB

 

Az MVGYOSZ érdekvédelmi tevékenysége

A jövő évi népszámlálás ügyében a KSH szakmai egyeztetésre hívta az MVGYOSZ-t

A  soron következő, immár 16. népszámlálást 2021. május-június hónapokban  tartják hazánkban. Az adatgyűjtésre ezúttal már papír alapú kérdőívek  nélkül, kizárólag elektronikus formában kerül sor.

TOVÁBB

 

Az MVGYOSZ szolgáltatásai

Idén is várja vendégeit az MVGYOSZ balatonboglári üdülője

Az  MVGYOSZ évtizedek óta biztosít üdülési lehetőséget látássérült  tagjainak és kísérőiknek, családtagjaiknak. A szövetség 1969-től  használja a Balatonboglár, Kodály Zoltán u. 43. szám alatti üdülőt, ami  2013 óta az MVGYOSZ tulajdonában van. Az üdülő közvetlenül a vízparton  található, saját stranddal rendelkezik, biztosítva ezzel a zavartalan  pihenést és kikapcsolódást vak és gyengénlátó vendégeinek. Nem véletlen,  hogy vannak köztük, akik évek vagy évtizedek óta visszatérnek.

TOVÁBB

 

Okosmorzsák

Megszűnt a Windows 7 támogatása

A  közkedvelt Windows 7 operációs rendszer támogatását 2020. január 14-én a  Microsoft befejezte. A rendszer ugyan továbbra is használható marad, de  internetezésnél – főleg internetbank használatakor – egyre több  kockázattal kell számolni.

TOVÁBB

 

Az együttműködés, amiből hangoskönyvek születnek – Interjú Nagyné Berke Mónikával

Két  éve jött létre a Bodor Tibor Kulturális Egyesület, melynek önkéntes  felolvasói mostanáig több mint 500 művel gazdagították az MVGYOSZ  hangoskönyvtárát. Mindez azonban nem valósulhatott volna meg a két  szervezet együttműködése,

a  szövetségen belüli koordináció nélkül. A hangoskönyvek készítését  lehetővé tevő szervező munkát a kezdetektől Nagyné Berke Mónika végzi,  aki idén januártól az MVGYOSZ szolgáltatásvezetői feladatait látja el.  Vele beszélgettünk a kezdetekről,

a hangoskönyvek születésének bonyolult folyamatáról és az eddigi eredményekről.

TOVÁBB

 

Újabb könyvek az online hangoskönyvtárban

Az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásba legújabban feltöltött hangoskönyvek listáját az alábbi linkre kattintva érheti el:

TOVÁBB

 

Heti könyvajánlók

Ifjúsági, ismeretterjesztő meseregény a Bodor Tibor  Hangoskönyvtár online alkalmazásból

Bosnyák Viktória: A nagy szinonima-hadjárat

Puritánia  elnöke hadat üzen Extravagancia királynőjének. A tiszta beszéd jegyében  kis híján kitör a háború, de szerencsére felbukkan Fodor Menta, és  békésebb megoldást javasol: egy nyelvi vetélkedőt.

TOVÁBB

 

 

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Sztakó Krisztina, Sebesi Éva és Fekete Zoltán