Az MVGYOSZ hírei

Az MVGYOSZ Hírlevél már a Telefotelen is megjelenik

Az MVGYOSZ hírlevele mostantól a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete által üzemeltetett Telefotel szolgáltatásban is elérhető. Az ingyenesen hívható zöldszám 6-os menüpontjában minden hétfőtől hallgathatóak meg a szövetség aktuális hírei.

TOVÁBB

 

Búcsú Kincses Gyulától

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a sokunk által szeretett és nagyra becsült Kincses Gyula, a debreceni Gyengénlátók Iskolájának nyugalmazott igazgatója életének 94. évében elhunyt. Tisztelői 2020. június 19-én, pénteken 12 órától vehetnek tőle búcsút az Istenszülő oltalma görögkatolikus főszékesegyházban (4029 Debrecen, Attila tér).

TOVÁBB

 

Felhívás a digitális oktatás következtében megnövekedett képernyőidő kapcsán

Veszélyben gyermekeink látása! – jelzi egyre több szülő és szakember a digitális oktatás bevezetésével hirtelen és drasztikusan megnőtt időre utalva, amit a gyerekek naponta képernyő előtt töltenek. Különösen veszélyeztetettek a gyengénlátó gyermekek és fiatalok.

TOVÁBB

 

Módosuló járulékszabályok

Június 30-án hatályát veszti egy már régóta, 1998-tól érvényben lévő törvény (a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről rendelkező 1997. évi LXXX. törvény, ami Tbj néven volt ismeretes.

TOVÁBB

 

Az MVGYOSZ szolgáltatásai

Újabb 20 mű az online hangoskönyvtárban

Az MVGYOSZ hangoskönyvtár alkalmazásba az alábbi húsz mű került feltöltésre.

TOVÁBB

 

Heti könyvajánló

Ifjúsági regény a Bodor Tibor Hangoskönyvtár online alkalmazásból

Padisák Mihály: Éljen a száműzetés!

Kerek évfordulóra emlékezünk! 90 éve született Padisák Mihály író, szerkesztő, rádiós újságíró. (1930. június 13. – 2014. június 21.)

TOVÁBB

 

 

Köszönjük, hogy elolvasta hírlevelünket!

 

A hírlevelet szerkesztette:

Sztakó Krisztina, Sebesi Éva és Fekete Zoltán