A Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete és a Compur Fotóklub fotópályázatot hirdet

“Más – Kép”

címmel.

Pályázni olyan elgondolkodtató pályaművekkel lehet, melyek a látássérült embertársaink elfogadására helyezik a hangsúlyt. Legfontosabb célunk, hogy elősegítsük a társadalom szemléletváltozását, hogy felhívjuk a figyelmet a fogyatékkal élők értékeire és bemutassuk, hogy ugyanolyan emberek, mint a többség, tehát mindenki másképp egyforma.

Egy pályázó legfeljebb 6 fotóval nevezhet. A képeket a compur.fotoklub@gmail.com e-mail címen várjuk 2015. június 1-től 2015. október 15. 24:00 óráig, legfeljebb 5 mondatos kísérőszöveggel, címmel. A tárgy mezőben kérjük feltüntetni: “Más – Kép”. Kizárólag az erre a címre érkező képeket tudjuk elfogadni. Beküldéskor kérjük a fotós nevét, elérhetőségeit (érvényes e-mail cím, lakcím és telefonszám) is megadni.

A képek esetén az elvárt fileformátum: jpg. A file-ok mérete legfeljebb 2 MB, a hosszabb oldala minimum 1200 pixeles legyen. A pályázónak rendelkeznie kell a képek nagyfelbontású változatával is. Kiállításra kerülés esetén ezt a szervezők bekérik.

A nevezés ingyenes.

A fotókat szakmai zsűri értékeli, a legjobb 20 képet kiállítjuk az Együd Árpád Kulturális Központban. A kategóriák legjobb három fotójának szerzője értékes díjat kap. A nyerteseket és a kiállításra kerülő fotók szerzőit e-mailben értesítjük.

A zsűri tagjai:

Dolezsán Ágnes fotóművész, művésztanár
Bedő Kornél fotóművész,
Klencsár Gábor fényképész, a Fotostop kft. tulajdonosa

A díjátadás és az ünnepélyes megnyitó 2015. november 10-én 15.00-kor lesz a kaposvári zeneiskolában.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezők a személyes adataikat kezeljék. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázatot szervező Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete és a Compur Fotóklub a képeket a saját kiadványaiban, weboldalukon korlátozás nélkül, a szerző nevének feltüntetésével bemutassa. A pályázó írásban kijelenti, hogy a kép szerzői jogaival Ő rendelkezik, a kép nem sérti harmadik személy jogait és esetleges jogvita esetén minden felelősséget magára vállal. A nyeremények át nem ruházhatók, készpénzre nem válthatók.

A pályázók kérdéseit a compur.fotoklub@gmail.com e-mail címen fogadjuk.