Pár sorban a rajz kiállítás megnyitója
Hogyan is lehetne talán jobban kifejezni, bemutatni a látó és látássérült emberek kapcsolatát, – tenni akarását embertársainkért -mint egy, az általános iskolák számára meghirdetett rajzpályázattal. A harminchárom pályázó 37 pályaművet nyújtott be, melyet Bugovits Anikó a Zichy Mihály Iparművészeti, Ruhaipari Szakképző Iskola és Kollégium grafikus tanára, mint a zsűri elnöke, valamint egy diákja, Karádi Márk és Milkovics Lászlóné sorstársunk bírál el.
Egyesületünk aktív működésének 10 éves évfordulójának alkalmából meghirdetett rendezvénysorozatának ez a második állomása, melyet az Egyesület elnöke Dányádiné Molnár Cecília nyitott meg az Együd Árpád Kulturális Központban (Agóra) szeptember 7-én 17 óra 30-kor és többek közt a téma aktualitásairól beszélt.
A szép számú közönség Domokos Anikó sorstársunk két megható versét hallgathatta meg. Az ünnepséget dr. Nemesné Kiss Gabriella az Egyesület kistérségi vezetője fotókkal örökítette meg az utókor számára. A megnyitó után az érdeklődők megtekinthették az alkotó diákok nagyszerű, sokoldalú, termékeny munkáit és a fiatalok közös beszélgetések során bepillantást engedtek az általuk készített rajzok technikáiba és a mű keletkezésének titkaiba is.
A kiállítás a Kulturális Központ földszintjén kapott helyet, melyet szeptember 21-ig lehet megtekinteni és a kihelyezett urnába várjuk a közönségszavazatokat. A mellette elhelyezett vendégkönyvbe a rajzok által kiváltott reakciókat, érzelmeket lehet belefogalmazni.
Az eredményhirdetésre, díjazásra gálaműsor keretében kerül sor november 10-én 15 órakor a Kaposvári Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában, melyre ezúton is hívunk minden érdekeltet, családtagjait, tanárát, barátait, ismerőseit, és nem csak a művészeteket kedvelő érdeklődőket is.