Az alábbi programokat és információkat ajánljuk figyelmetekbe:


Március 21-én, szerdán csoportos foglalkozásra hívunk benneteket a Rippl-Rónai Villában.

Múzeumi foglalkozás keretében színes papírtépés technikával montázst készíthetünk Rippl-Rónai József képei alapján. A múzeum látogatására a foglalkozás megtekintése után egyénileg van lehetőség.

Indulás a helyi autóbusz állomásról a 15-busz induló állásáról. Az autóbusz 13:00 órakor indul.  Lonka-hegyi végállomásról elsétálunk a villához.

A foglalkozásról visszafelé 14:40, 15:30 és 16:00 órakor induló járatokkal lehet közlekedni

 

Ingyenes kungfu oktatás látássérültek részére, sorstársunk Márton László felajánlása.

László, 1986-óta oktat kungfu-t és három könyvet írt e témában. 30 év oktatói munka után lett látássérült. Mottója: Soha ne adjuk fel, mindig van valami, amiért érdemes dolgozni. De ezt a dolgot nekünk kell meg találni. A kungfu, életszerű önvédelemre való felkészítés, amely egyben folyamatos mozgást, edzést is biztosít. Az edzések hétfőn és pénteken a Berzsenyi Iskolában vannak, egy óra terjedelműek. Márton László elérhetősége az irodában megtalálható.

 

Ismét lehetőség van segédeszköz vásárlási pályázat benyújtására. A szokásos űrlap kitöltésével, és a saját névre szóló ÁFÁ-s számla benyújtásával lehet pályázni. A vásárolt eszköz 50 %-át, maximum 20.000 Ft-ot lehet elnyerni. Az újdonság az előző évekhez képest, ha valaki több kisebb eszköz vásárlására szeretné igénybe venni a támogatást, akkor ezt idén megteheti. A maximálisan adható támogatás azonban így is 50%, illetve összesen 20.000 Ft. 2018. január 1-től augusztus 31-ig kiállított számlák kerülnek befogadásra. Azok a tagok is pályázhatnak, akik az elmúlt évben is kaptak támogatást. A pályázat látássérült tagjainknak szól, a folyamatosan rendezett tagdíj alapfeltétel.

 

Elsősorban a nagymamákat, de minden vállalkozó kedvű és beszédes látássérült tagunkat hívjuk egy különleges versenyre! Mesemondásban mérettetnek meg az ország látássérültjei az Országos Szövetségnél az ősz folyamán. Minden megyét egy személy képvisel, és érthető módon a legügyesebb, legrátermettebb mesemondót szeretnénk továbbjuttatni. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor jelentkezz az iroda elérhetőségein 2018. április 27-ig, péntekig.

 

Az Országos Szövetség megújította a tagkönyveket. A cserék folyamatosan, az elhasználódás, illetve lejárat szerint zajlanak. Újdonság, hogy az új könyv használatával a gyengénlátó tagjainkat is a vak státusszal azonos utazási kedvezmények illetik meg. Ezért javasoljuk gyengénlátó tagjainknak a mielőbbi könyvcserét. Tagkönyvek cseréje az irodában, illetve a kistérségi munkatársak közreműködésével lehetséges. Az új könyv kiállításához igazolványkép szükséges. A könyv ára 500 Ft.

 

A Nagyatádi Termál és Gyógyfürdőbe minden tagunk a kék tagkönyv felmutatásával közel fél áron, 680 Ft-os belépőjeggyel tud bemenni. Pártoló tagjaink, és egyéb kísérők csak látássérült tag kísérőjeként vehetik igénybe ezt a kedvezményt.

 

Korábban pályázati forrásból Egyesületünk egy tandem kerékpárt vásárolt. A kerékpár kölcsönözhető. Érdeklődni az iroda elérhetőségein lehet.