Segítési technikák egy tíz perces videófilm. Segítsünk egyszerűen és okosan egy egy látássérült embernek. Az élet leggyakrabban előforduló helyzeteiben mutatja be a helytelen és helyes segítségnyújtást.

Technikák látássérültek segítségnyújtásához

Segítsünk egyszerűen és okosan egy-egy látássérült embernek. Az élet leggyakrabban előforduló helyzeteiben hasonlítja össze a helytelen és helyes segítségnyújtást.

Tudunk-e magunkon nevetni? Ha igen, akkor ezen a filmen is nevetünk majd. Sokszor találkozunk látássérültekkel, de nem tudjuk, miképp segíthetnénk nekik. Általában rosszul segítünk, és ez normális is. Ez a film megmutatja azt is, hogy miért nem hatékony a segítség némely esetben. Nevessünk rajta. A humoros jelenetek segítenek megtanulni azt, hogy mire kell odafigyelnünk, amikor egy látássérülttel találkozunk.
Az első képsorok a legalapvetőbb helyzetet mutatják meg. Egy irodában elakad a vak ember. Nincs körülötte senki, de aztán mégis jön valaki, aki mutogat, forgatja körbe-körbe, tologatja és magyaráz.

A film második felében viszont a helyes segítségnyújtást ismerjük meg pontról pontra. Nem baj, ha csak néhány dolgot jegyzünk meg. A legfontosabb, hogy tudatos legyen bennünk, hogy a másik embernek hiányzik a legfontosabb érzékszerve, és most mi leszünk az ő szeme.
Bemutatják nekünk a látássérült kísérésének leggyakrabban előforduló eseteit: áthaladás az ajtón, kísérés lépcsőn, felszállás a buszra, villamosra, üléshez kísérés, leszállás a tömegközlekedési eszközről, biztos támpont nyújtása a további közlekedéshez.

Kérem, nézzék meg ezt a filmet!

Rövidfilm a látássérültekkel való kapcsolat megteremtéséhez

🎦