2018.02.16-án tartotta a farsangi mulatságát a Marcali Kistérség.

Farsangi tánc Marcaliban

A mulatságra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által biztosított buszokkal jutottak el tagjaink. Nemesné Kiss Gabriella a kaposvári kistérségből és Kállay Zoltán a siófoki csoportból látogattak el hozzánk.

Az idei farsang különleges volt, mert nem a jelmezbe öltözésé volt a főszerep, hanem a fánké. Nemrég csatlakozott egyesületünkhöz Szabó Gyula. Gyula bácsi korábban pékként dolgozott, és az ő szakmai tudását kamatoztatva jött a fánksütés gondolata. Legyen ez a farsang kicsit más, s benne a főszerep a fánké. Gyula bácsi nagy szakértője a különféle fánkok készítésének, mindent bele adva, szívet, lelket, látott hozzá a tészták dagasztásához. Három féle fánkot készítettünk. Hagyományos szalagos farsangi fánkot, csörögefánkot, és túró fánkot, amelynek receptjét Gabitól kaptuk.

A mulattság ideje alatt vidám zene szólt, körítést adva a fánk evésnek, amelyhez az asszonyok házi lekvárral járultak hozzá. A fánkevést egy kis zenei kvíz műsor követte, amelyben ki kellett találni, hogy melyik zene szól éppen, és el kellett énekelni azt. A legügyesebbek jutalomban részesültek.

Ezt követően a hangulat a tetőfokára hágott, és a kedves vendégek kivétel nélkül táncra perdültek.  Mindenki talált kedvére való zenét, és a maga ütemében rophatta jókedvében a táncot. Lassan elfogyott az összes fánk, és jól el is fáradtunk a mulatozásban, így haza készülődött a társaság. A haza utat ismét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosította tagjaink számára.