Ha Kaposvár, akkor Dorottya. Ha Dorottya, akkor farsang. Ez a hármas kapcsolat egészen biztosan megszületett már legtöbbünk fejében. És ráadásként hozzátehetjük: ha farsang, akkor bolondozás, végtelen jó kedv és a tél szűnésének vágya.

Egyesületünk kaposvári kistérségi csoportja is ebben a hangulatban töltött el néhány órát. A közel három órás mulatság ideje alatt sokféle program és finomság hozta lázba azokat, akik ellátogattak a SINOSZ Somogy Megyei Szervezetének irodájába tartott forgatagunkra. Az alkalmat Nemesné Kiss Gabriella, kistérségük vezetője nyitotta meg, majd különféle kvízfeladatok megoldása várt ránk. Kipróbálhattuk magunkat a közmondások világában, dalok felismerésében, valamint az ételkészítés rejtelmeiben is. Minden helyesen megválaszolt kérdésért jutalom járt a helyes válasz adójának.

A vetélkedőt egy rövid táncos szünet követte, majd Győrfi Anikó, Ferstek Hajnalka, valamint egyik sorstársunk kisfia, Mátés Kevin produkcióit hallgathattuk meg. Ezután következett a legtöbbek által kedvelt tombolahúzás, ahol sok értékes nyeremény talált gazdára.

A tombolázást követően ismét énekelhetett, táncolhatott mindenki kedvére.

Az alkalom vége felé érkeztek a meglepetés vendégeink: A szennai Zselic Táncegyüttes tagjai. Különös betekintést kaphattunk rajtuk keresztül a somogyi, kalotaszegi legényes, valamint a mezőségi táncokba. A fellépés különlegességét az is adta, hogy a hely szűke miatt a táncosok nagyon közel táncoltak hozzánk, így aki nem is láthatta produkciójukat, hallhatta, érezhette szinte minden mozdulatukat.

A helyszínről végül mindenki jókedvűen távozott.

Ezúton is köszönjük a rengeteg tombolafelajánlást, tagjaink és pártolótagjaink sütiadományait. Külön köszönet a néptáncosok produkcióiért, valamint tagjaink kedves műsorszámaiért is.

Fotók a galériában.