A mostani alkalommal a másodiktól ötödik osztályos tanulók számára mutattuk be azt, hogy miként él, dolgozik, játszik, közlekedik egy vak, vagy gyengénlátó ember.

Ezúttal nem a helyi iskolában, hanem a Művelődési Házban kaptunk helyet programunk megvalósítására. Ez abból a szempontból is optimális volt, hogy a gyerekek maguk jöhettek át az iskolából osztályfőnökük, tanáruk segítségével. Nagyon örültünk annak is, hogy a tanárok is kellő érdeklődéssel, nyitottsággal vettek részt a programokban.

A gyerekek nagy izgalommal várták érkezésünket. Az egymást követő osztályok tagjai érdeklődéssel vetették bele magukat a különféle kalandokba.

Többen bekötött szemmel próbálták ki akár a fehér bottal való közlekedést, akár az egyéb programokat is.

A résztvevők – a fehérbotos közlekedésen túl – megismerkedhettek a pontírás rejtelmeivel, és betekintést kaphattak a különféle “vakos” praktikákba. A szemlélet formáló program legtöbb elemét természetesen bekötött szemmel lehetett kipróbálni.

Utólag hallottuk, hogy a résztvevő gyermekek közül többen kiragasztották falaikra az általuk készített Braille írásokat, és nagyszerű emlékként élték meg a velünk töltött időt.

Terveink szerint néhány hónap múlva visszalátogatunk, hogy azok is megismerhessenek bennünket, akiknek idáig nem volt módja velünk találkozni.

Fotók a galériában.