Különös lehetőségben részesült Egyesületünk Marcali kistérségi csoportja, ugyanis a Suzuki Klubok Egyesülete jóvoltából a csoport nagy mennyiségű természetbeni és pénzbeli adományt kapott.

Egy kellemes szombat délelőtt, az adományozó kedvű Suzukisok több autót is színültig töltöttek. Felajánlásaik között tartós élelmiszerek, ruhák, és még egy számítógép is volt.

Az ajándékok átadására egy különös meghívást is kaptunk. Egy balatonszemesi hotelben, ahol a Suzuki Klubok Egyesülete éppen az aktuális találkozóját tartotta, meghívták Egyesületünk képviselőit is. Az alkalmon hét fővel képviseltettük magunkat.

Megérkezésünk után rövid ismerkedés következett , majd vak tagjainkat egy különös tesztvezetésre invitálták. Az ezt követő vacsora során lehetőségünk volt jobban is megismerkedni a Suzuki Klubok egyesülete tevékenységeivel, az Egyesület munkatársaival és önkénteseivel is.
A közös vacsora után sor került az adományozás hivatalos lebonyolítására is. Az Egyesület a Marcali kistérségi csoport részére az élelmiszerek , ruhák, valamint egy számítógépen kívül 100.000 Ft összegű készpénzt is felajánlott.

Az átadóünnepséget követően kellemes hangulatban beszélgettünk tovább a Suzukisokkal. Jó volt látni, hogy őszintén érdeklődtek azzal kapcsolatban, hogy miként él egy látássérült. Kíváncsiak voltak az örömeinkre, nehézségeinkre, és arra, hogy milyen segédeszközöket használunk.

Miután elköszöntünk a kedves társaságtól, jó kedvvel és elégedettséggel jöttünk el. Nemcsak az adományoknak örültünk, hanem annak is, hogy őszinte érdeklődőket segíthettünk abban, hogy megismerjék a látássérültek mindennapjait.